Ana içeriğe atla

ALES ÇİZELGELERİ

ÇİZELGELER


Eğer çalışmaya başlamadıysanız beraber Ales'e çalışabiliriz. Sınava çalışırken de program yapabilmeniz yardımcı olsun diye çizelgeler yükledim. 
Kendime göre  hazırladığım aylık,  haftalık , günlük programımı burada da paylaşacağım aynı programı kullanabilir veya kendi programınızı da oluşturabilirsiniz (sınav takviminize,  işlerinize göre).
Şimdilik nisan ayı programımı koydum. Diğer ayların programlarını da belirledikçe koyacağım.



ALES KONU ÇİZELGESİ  

Konu anlatımı ve soru çözümü yazan yerlerin hemen altına çalışacağınız kitapları yazarsanız hangi kitaplarda hangi konuları bitirdiğinizi daha iyi takip etmiş olursunuz. 

      



ALES DERS ÇALIŞMA ÇİZELGESİ 

Sınava kadar her ayın konu dağılımı




AYLIK-HAFTALIK-GÜNLÜK ÇİZELGELER






























Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

BİYOLOJİK FABRİKALAR : BİYOSENSÖRLER

Biyoloji ve mühendisliğin biraraya geldiği bu konu biz biyomühendisler için de çok iyi araştırma konularından biridir. Biyosensörler ve Biyomimetik Canlılar etraflarındaki uyarıları, değişimleri algılayıp bunlara adapte olmaya çalışır ve ona göre de belirli tepkiler verirler. Bu algılama ve tepki verme sürecinde doğal olarak sahip olduğumuz biyosensörler işlev görür. Örneğin duyu organlarımızla algıladığımız şeyler elektriksel ve kimyasal sinyallere dönüştürülüp beyne iletilir ve beynin değerlendirilmesine sunulur. Y ılan balıkları tonlarca su içerisine ilave edilen birkaç damla yabancı maddeyi hızlıca algılayabilirler. Algler zehirli maddelere karşı çok duyarlıdırlar.

ORGAN VE DOKU ÜRETİMİ: 3D BİYOYAZICILAR

Bir teknoloji düşünün: Organ nakli için o kadar sıra bekleyen kişilere, organ uyuşmazlığı yaşayan hastalara, organ nakli olamadığı için vefat eden hastaların olmadığı bir dünya hayaline imkân sağlasın. Hayali güzel, benim için bu alan üstüne ilerlemek hedefi daha da güzel geliyor. 

PLANLI OLMAK

Düzenli olarak yapacağımız bir işe başlarken genellikle bir şeylerin başını bekleriz. ‘Pazartesi başlarım.’,  ‘Ayın başından itibaren spora düzenli giderim’, ‘Bir sonraki dönem günü gününe ders çalışırım.’… Bitmek bilmez. Bir bakmışsınız hafta sonu, ay sonu, yıl sonu olmuş; elde var sıfır. Hadi başladık farzedelim; devamı düzenli olarak gelmez. Bir kere ara verildi mi de tekrar ona başlaması uzun zaman alır. Gelin bu döngüyü kırmaya bugünden başlayalım.