Ana içeriğe atla

BLOG DÜNYASINA İLK ADIM

    Sally Berger’in “İlerlemenin sırrı başlamada gizlidir.” sözüyle blog yolculuğuma başlamış bulunuyorum. Ve ilk blog yazımla beraber bloğuma hoş geldiniz.
    Önce kendimi tanıtarak başlayayım. Adım Özge. Biyomühendislik 3.sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünde çift anadal yapıyorum. 

Peki bu blogda nelerden bahsedeceğim?  

*Öğrencilik hayatımda şimdiye kadar edindiğim tecrübeleri
*Biyomühendislik bölümü nedir? Bölümümden memnun muyum?Ne gibi iş olanakları vardır?
*Çift anadal, yandal nedir? Aşırı derecede zorlar mı?
*İlk stajım nasıldı? Staj defterini nasıl doldurdum?
*Tavsiyeler (sayfalar, kitaplar, filmler, not tutma…)
*Erasmus+ nedir? Erasmus + stajı  nedir?
*Okul kulübü nasıl kurulur?

Ve daha fazlası diyeyim.

   Bunları paylaşırken amacım öğrencilik hayatı başta olmak üzere akıldaki sorulara elimden geldiğince yanıt vermek, önerilerde bulunmak, öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak ve bu süreçte sizden de bir şeyler öğrenmek.
Son sözler olarak;
   “İlk blog yazısı nasıl olmalıdır?”,“Acaba yazı samimi mi oldu yoksa çok mu kasıntı oldu?”, “Kelimeleri doğru yazdım mı?”derken ilk yazının sonuna geldim şükür.  Umarım bundan sonraki yazılarımı da takip eder ve başkalarına da tavsiye edecek kadar beğenirsiniz.

Not: Yazılarım daha çok kendi kişisel tecrübelerim, tavsiyelerim olacak. O yüzden tavsiye ettiklerim reklam değildir.



İlk yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim 😊

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

BİYOLOJİK FABRİKALAR : BİYOSENSÖRLER

Biyoloji ve mühendisliğin biraraya geldiği bu konu biz biyomühendisler için de çok iyi araştırma konularından biridir. Biyosensörler ve Biyomimetik Canlılar etraflarındaki uyarıları, değişimleri algılayıp bunlara adapte olmaya çalışır ve ona göre de belirli tepkiler verirler. Bu algılama ve tepki verme sürecinde doğal olarak sahip olduğumuz biyosensörler işlev görür. Örneğin duyu organlarımızla algıladığımız şeyler elektriksel ve kimyasal sinyallere dönüştürülüp beyne iletilir ve beynin değerlendirilmesine sunulur. Y ılan balıkları tonlarca su içerisine ilave edilen birkaç damla yabancı maddeyi hızlıca algılayabilirler. Algler zehirli maddelere karşı çok duyarlıdırlar.

ORGAN VE DOKU ÜRETİMİ: 3D BİYOYAZICILAR

Bir teknoloji düşünün: Organ nakli için o kadar sıra bekleyen kişilere, organ uyuşmazlığı yaşayan hastalara, organ nakli olamadığı için vefat eden hastaların olmadığı bir dünya hayaline imkân sağlasın. Hayali güzel, benim için bu alan üstüne ilerlemek hedefi daha da güzel geliyor. 

PLANLI OLMAK

Düzenli olarak yapacağımız bir işe başlarken genellikle bir şeylerin başını bekleriz. ‘Pazartesi başlarım.’,  ‘Ayın başından itibaren spora düzenli giderim’, ‘Bir sonraki dönem günü gününe ders çalışırım.’… Bitmek bilmez. Bir bakmışsınız hafta sonu, ay sonu, yıl sonu olmuş; elde var sıfır. Hadi başladık farzedelim; devamı düzenli olarak gelmez. Bir kere ara verildi mi de tekrar ona başlaması uzun zaman alır. Gelin bu döngüyü kırmaya bugünden başlayalım.